Interkerkelijk Koor, Papendrecht

Lid worden?

Wil je eerst een keer komen kijken of luisteren dan ben je van harte welkom op één van onze vaste repetitieavonden op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Bethlehemkerk aan de van der Palmstraat 2 in Papendrecht. We stellen het op prijs als je tevoren contact opneemt. Stuur een bericht via "contact". Dan nemen wij contact met je op.

Stemtest

Voorafgaand aan het lidmaatschap van ons koor kun je komen kennismaken en meezingen. Enthousiaste mensen tot de leeftijd van 65 jaar kunnen zich aanmelden als lid van Les Chantres. Ben je eenmaal lid wordt vanaf 65-jarige leeftijd in overleg met de dirigent bekeken of de stemkwaliteit nog toereikend is. Voorafgaand aan het lidmaatschap worden stemtesten afgenomen, meestal samen met andere nieuwe leden. Deze test wordt afgenomen door onze dirigent en een bestuurslid. De test is bedoeld om te zien wat je zangkwaliteiten zijn en wat je eventueel kunt verbeteren. In eerste instantie gaan we er bij de stemtest gewoon vanuit dat je mee kunt zingen bij Les Chantres. Aan de hand van de stemtest wordt bepaald wat je stemsoort is. Je zult nu natuurlijk denken ‘wat eng, zo’n stemtest’. Maar dat valt reuze mee: het hele koor is je voorgegaan en de meeste leden vonden het achteraf heel erg leuk. Voor deze test moet je een nummer instuderen, waarvan je tijdens de stemtest een stukje ten gehore mag brengen. Na een positieve uitslag van de stemtest kun je definitief lid worden van ons koor en meedoen met de repetities.

Kwaliteit door inzet

Les Chantres streeft naar een hoog muzikaal niveau. Van de koorleden wordt daarom een grote (muzikale) inzet verwacht. Zij worden dan ook geacht zoveel mogelijk bij de wekelijkse repetities aanwezig te zijn. De aanwezigheid daarbij wordt geregistreerd. In de praktijk is gebleken dat je stem verbetert naarmate je meer oefent. Per jaar treden we regelmatig op in kerkdiensten. Eén keer per jaar verzorgen we een, doorgaans drukbezocht, concert. Je wordt geacht aan alle optredens mee te doen.

Contributie

De contributie bedraagt € 179,00 per lid per jaar. Studenten betalen een lagere contributie. Betaling per maand, kwartaal of halfjaar is mogelijk; de contributie is dan iets hoger.

Koorkleding

Ons koor streeft met haar koorkleding een bepaalde uitstraling na. Doorgaans bestaat de kleding uit de kleuren zwart en/of wit, aangevuld met één of meer kleuren. De kleuren worden vóór elke activiteit tijdig aangegeven. In principe hoef je dus geen speciale kleding aan te schaffen.